Onze school, OBS De Klimop, te Dreischor is een dorpsschool binnen een kleine kern van zo’n 1000 inwoners. De school wordt momenteel bezocht door 66 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 3 combinatiegroepen: groep 1/2/3, groep 4/5, en groep 6/7/8. In groep 6/7/8 werkt momenteel een fulltime leerkracht, in groep 1/2/3 en groep 4/5 werken twee leerkrachten. De directeur is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig. Wat betreft leerlingenzorg maken we gebruik van een meerschoolse IB-er (Intern Begeleider). Zij is om de week aanwezig op de dinsdag.

Binnen de school is er aandacht voor zelfstandig werken van leerlingen en het werken vanuit  gerichte instructie per vak. Hierbij starten de leerkrachten met instructie per les en gaan de leerlingen vervolgens met de verwerking aan de slag. De leerkracht werkt vervolgens dan weer meer als begeleider, dan weer meer sturend of meer instruerend.

De sfeer op school is goed en het team hecht veel waarde aan een goede sociale omgang met elkaar, zowel tussen leerlingen onderling als tussen leerkrachten en leerlingen. Om dit steeds goed te laten verlopen werken we met het programma ” Goed van Start”. Ook wordt de Kanjer-aanpak gebruikt. De leerkrachten hebben de scholing hiervoor in het najaar van 2017 afgerond. Daarnaast heerst er op De Klimop een sfeer van: plezier maken kan en mag, maar er dient ook hard gewerkt te worden als dat nodig is.

 

2014-2015-De-Klimop

Ga naar de website

Adresgegevens
Nieuwe Schoolstraat 4-6
Dreischor
Postbus 292
4300 AG  Zierikzee
0111-401589
[email protected]

Geef een reactie

 Wholesale Jerseys Free Shipping