Binnenkort is het zover… dan maken de leerlingen van groep 8 de enige echte cito eindtoets, een belangrijke toets die kijkt naar jouw talenten en sterke punten, zodat je een goed oprecht schooladvies krijgt. Er wordt al volop geoefend op de basisscholen om de iedereen klaar te stomen voor deze toets. Toch zijn veel leerlingen erg zenuwachtig en kunnen ze slecht omgaan met de prestatiedruk. Hier volgen 7 tips om je kind voor te bereiden op de Cito toets:

Tip 1:
Leg uit dat de juf of meester al weet wat je kind kan. De toets dient alleen als een extra bevestiging, niet als eindonderdeel. Op deze manier komt er wat druk van de ketel voor je kind.

Tip 2:
Zorg voor voldoende nachtrust. Na een goede nachtslaap is de concentratie van je kind op en top. Een goede nachtrust wordt wel een stuk lastiger als je kind door de spanning niet in slaap komt. Zorg dan dat je kind geen televisie kijkt of op een tablet speelt voordat hij of zij naar bed gaat, hierdoor komen de hersenen al iets meer tot rust.

Tip 3:
Eet gezond en voedzaam! Bijvoorbeeld een banaan: die staan er om bekend dat ze concentratie verhogend werken. Dat wordt knallen!

Tip 4:
Maak de toets bespreekbaar, en vertel over je eigen ervaringen met de toets toen je zelf kind was. Door iets bespreekbaar te maken wordt het al gauw minder eng.

Tip 5:
Zorg voor ontspanning tijdens de toetsweek. Na een ochtend hard werken is het fijn om ’s middags wat leuks te doen om te ontspannen. Zo is uw kind weer helemaal fris en fruitig voor de volgende dag!

Tip 6:
Wil je je kind nog meer voorbereiden? Doe dan extra oefeningen op advies van de leerkracht. Let op: het is beter om op tijd te beginnen en af en toe een oefening te doen, dan 2 dagen voor de toets continue oefenen.

Tip 7:
Geef ze een flinke dosis zelfvertrouwen mee! Blijf niet hangen bij de onderwerpen die je kind lastig vindt. Kijk en bespreek ook wat er juist wel goed gaat. De kans dat je kind dan uiteindelijk ook die ene vaardigheid in gaat zien, is een stuk groter als er meer zelfvertrouwen is.

cito-toets

 Wholesale Jerseys Free Shipping